Categorie : Dezvoltare - Sustinere
Subcategorie : Dezvoltare sustinuta
Inregistrari 1 la 8 din 8


1. Natiunile Unite-Dezvoltare sustinuta-Agenda 21 :
  Agenda 21 este un cuprinzator plan de actiune pentru a fi adoptat pe plan global, national si local de organizatiile din sistemul Natiunilor Unite, guverne si grupari principale, in orice domeniu in care omul influenteaza mediul inconjurator.
http://www.un.org/esa/sustdev/agenda21.htm
 
 
2. BIROUL CONFEDERATIILOR EUROPENE DE MEDIU (EEB) al Organizatiilor Cetatenesti de Mediu :
  EEB este o confederatie de 134 de organizatii cetatenesti de mediu, care isi au sediul in toate tarile membre ale U.E. si in tarile cele mai avansate, precum si in cateva tari invecinate. Pot fi locale si nationael sau Europene si internationale. Scopul EEB este de a proteja si de a imbunatatii mediul inconjurator in Europa si de a da posibilitatea cetatenilor Europei sa-si joace rolul in realizarea acestor obiective. Biroul EEB din Bruxelles, a fost infiintat in 1974 pentru a da membrilor sai ca sarcina principala sa supravegheze si sa raspunda la urgentele din politica de mediu a U.E.
http://www.eeb.org/
 
 
3. Agentia Europeana de Mediu :
  EEA are ca scop sa sprijine continuitatea dezvoltarii si sa ajute la obtinerea unei imbunatatiri concrete si semnificative a mediului inconjurator in Europa, prin furnizarea de informatii oportune, obiective, interesante si sigure, factorilor de decizie si natiunilor.
http://www.eea.eu.int/
 
 
4. World Bank Group :
  Banca Mondiala este cea mai mare sursa de asistenta in dezvoltare, oferind clientilor sai (state) imprumuturi anuale de aproape 16 miliarde. Isi foloseste resursele financiare, personalul supercalificat si vasta baza de cunostinte pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare pe calea stabilitatii, a confirmarii si a progresului in lupta lor contra saraciei.
http://www.worldbank.org/
 
 
5. Organizatia Natiunilor Unite :
  Organizatia Natiunilor Unite (O.N.U.) este centrala eforturilor globale de rezolvare a problemelor pe care le ridica umanitatea. Peste 30 de organizatii afiliate, cunoscute impreuna ca reteaua O.N.U., coopereaza la acest efort. Zi de zi, O.N.U. si familia sa de organizatii, lucreaza sa promoveze respectul pentru drepturile omului, protejarea mediului inconjurator, lupta cu bolile, valorificarea surselor de hrana si reducerea saraciei. Agentiile O.N.U. stabilesc standarde pentru un transport aerian si maritim, sigur si eficient, ajuta la imbunatatirea comunicatiilor si sporirea protectiei consumatorului, lucreaza sa garanteze respectarea drepturilor proprietatii intelectuale si coordoneaza repartizarea frecventelor radio. Natiunile Unite conduc campaniile internationale impotriva traficului de droguri si a terorismului. De la un capat la celalalt al lumii, O.N.U. si agentiile sale ofera ajutor refugiatilor si creeaza programe de curatare a terenurilor minate, ajuta la imbunatatirea calitatii apei potabile si la dezvoltarea productiei de hrana, face imprumuturi tarilor in curs de dezvoltare si ajuta la stabilizarea pietelor financiare.
http://www.un.org/
 
 
6. UNESCO Organizatia Educationala, Stiintifica si Culturala a Natiunilor Unite :
  UNESCO a fost infiintata la 16 noiembrie 1945. Si-a stabilit sediul central in Paris, Franta si 73 de birouri teritoriale si unitati, in diferite locuri ale lumii. Prin Carta Natiunilor Unite, obiectivele principale ale UNESCO sunt de a contribui la pacea si securitatea in lume, promovand colaborarea dintre natiuni prin educatie, stiinta, cultura si comunicare in scopul promovarii respectului pentru justitie, pentru legislatie, pentru drepturile omului si pentru libertati fundamentale valabile pentru oamenii din intreaga lume, fara a face diferente de rasa, sex, limba sau religie.
http://www.unesco.org/
 
 
7. Agricultura organica la FAO :
  Telul acestui site este de a oferi informatie despre agricultura organica disponibila la FAO. De asemenea, functioneaza ca o "harta rutiera" in care utilizatorii sunt indrumati spre alte website-uri relevante.
http://www.fao.org/organicag/
 
 
8. Federatia Internationala a Miscarii Agriculturii Organice :
  Noi, reprezentam miscarea mondiala pentru o agricultura organica si furnizam o platforma pentru schimbare si cooperare globala. Am realizat o uniune perfecta intre dezvoltarea sistemului culturilor organice, incluzand sustinerea stabilitatii mediului si respectarea necesitatilor oamenilor. Prin expertizele membrilor sai, IFOAM deschide calea pentru implementarea acestor teluri, in viata de zi cu zi. Principalele indatoriri ale federatiei sunt coordonarea retelei miscarii organice din lume. IFOAM este o federatie democrata si de orientare ecologista. Activitatile importante din cadrul IFOAM sunt finalizate prin Consiliul Director Mondial, diverse comitete, etc.
http://www.ifoam.org/
 
 
Inregistrari 1 la 8 din 8